Schaaas feber, schaaas!

Shit vilka dagar och nätter.. Feber är verkligen inte att leka med och vad vi oroat oss för vår lille skatt. + En sjuk mamma = dålig kombo :/ Fast än ska jag väl inte ropa hej?


Började med att han fick feber i onsdagskväll och där var cirkusen igång. I torsdags kväll hade han 39,9 när han fick ny panodilsup, efter ca 30 minuter hade feber gått upp till 40,2 trots panodil i lillkroppen. Vi ringde direkt sjukvårdsupplysningen men det var ingen fara huvudsaken han fick i sig vätska och att vi försökte få honom sval. Hon tyckte vi skulle ge ipren istället eftersom han varken svarat på alvedon eller panodil under dagen.

K ringde runt till några av våra vänner som har barn i samma ålder (dvs eventuellt skulle kunna haft ipren hemma för samma vikt) men nej ingen hade det. K åkte iväg på olika mackar och eftersom klockan var efter 22 så hade ingen butik öppet. Till sist åker han in på primärvården för att fråga om han kunde få några där, men de hade inte heller! Det är väl konstigt, ska inte de vara som en akutmottagning för lättare fall under kvälls/nattetid?

När han kommer tillbaka tar vi en ny temp. 40,4 så vi ringer till sjukvårdsupplysningen igen och meddelar att vi inte får tag på ipren och att tempen nu gått upp ytterligare. Vi var livrädda att han skulle få feberkramper. Hon ringde direkt till akuten och sen tillbaka till oss, så vi fick åka till akuten och hämta. 

Han svarade på iprenen direkt, puh!

Hon på sjukvårdsupplysningen tyckte vi ändå skulle ta varannan ipren och panodil.

Men igår eftermiddag så gick tempen upp till 40,7 med panodil i kroppen så då var det bara att ringa senaste uppringda, sjukvårdsupplysningen igen! Febern gick ner lite med ipren och en sval dusch. Han fick ipren igen vid 23 och vid 06 imorse också. Men nu verkar den nästan helt borta, hoppas!

Tur den bästaste sjuksköterskan kom och tittade till sitt barnbarn igår och E blev så glad att se mormorn så ville bara vara i mormorns famn heeela tiden.


Man blir så orolig när de får hög feber och man läser om feberkramper och att man ska söka läkarvård om feber överstiger 40,5 men det är ju bara att försöka lita på att de gör sitt jobb.



Kommentarer
Postat av: Jessica

Fy vad otäckt med så hög feber.:( Hoppas verkligen han blir fri febern nu och får vara piggelin! Ni skulle ha ringt oss vi har Ipren för småttingar. Kram på er!

2011-01-22 @ 15:42:44
URL: http://iamjessi.blogg.se/
Postat av: pia och ludde

Usch lät inge skoj alls. Här har vi också sjukstuga, Ludde har legat hela veckan med feber och snorig och en himla hosta. Å nu har ju jag uppenbarligen åkt på skiten också. Så typsikt att Robban är borta och jobbar ända tills på tisdag. Men men. Jag håller tummarna för att ni och speciellt elias får blir frisk snart så han kan gå på dagis ;) Kramar

2011-01-22 @ 16:28:33
URL: http://piaslivsommamma.blogg.se/
Postat av: Jossan

Men usch vad läskigt!

Hoppas lilla prinsen blir frisk snart, är inte roligt att vara sjuk =(

2011-01-23 @ 07:37:20
URL: http://jossanwilhelm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0