Chokladmoussetårta

Recept på en chokladmoussetårta jag gjorde idag till kalaset. Med maräng och pistagenötter som topping. Jag uteslöt nötterna i bottnen men det är säkert lika gott med dem i också :)

Jag gjorde botten dagen före och moussen några timmar innan servering.



Sätt ugnen på 175°C.

Botten:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad
(1/2 dl hackade pistagenötter)
Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.


Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g mörk choklad
70 g smör

Saltrostade pistagenötter och maränger till garnering


Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i ett par timmar.

Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0