Godmorgon


Regnet vräker ner ute och vi har morgonmys. Strax blir det ett varm bad!

Kram Maria

Skördetid


Plommon från mamma & pappas trädgård! Ljuvligt goda:)

Dessa mummsar vi i oss fortare än kvickt här hemma, särskilt Elias som mer än gärna äter ett flertal per dag ;)
Vi var där igår och fick också äpplen med oss hem så måste fixa paj till helgen.. Hösten är bra härlig, inte bara den svala sköna luften och tändaljusmys utan att det finns så mycket frukt att skörda.

Nu har lillen nyss ätit lunch så det blir till att lägga honom. Trött som få är han så jag hoppas han somnar fort.

Varmt och skönt ute så om det går som jag planerat sitter jag strax ute och njuter solen.

Kramar Maria

Utmanad av Elin

1. Kärleken i mitt liv Min älskade son Elias! men såklart även Kristoffer, min andra hälft och som gett mig vår fina son E.

2. Min favoritfärg ljusrosa men på kläder svart och inredning vit :D

3. Jag är fantastiskt glad när jag ser mina älsklingar skratta av lycka..

4. Jag vet fortfarande inte vilka alla ni är som läser bloggen.. ;)

5. Min dröm är att min familj och våra vänner ska få leva ett lyckligt och friskt liv med mycket kärlek.

6. Jag tror
jag måste sova nu..

7. Jag kommer förmodligen aldrig bli morgonpigg;)

Jag utmanar:

Jessica
Sofie
Jossan

Till Es rum


Bildkälla

Detta vill jag ha till Elias rum, byrå som slukar både kläder och leksaker samt en mysig fotölj att läsa saga i eller se barnprogram med en skål russin.. För det älskar han, sitta still på golvet bland kuddar och se barnprogram samtidigt som han äter russin :)

Elias rum går i marinblått & vitt, lite grönt vill jag också få in. Älskar vita och stilrena barnrum men de ser så ickebarnsligt ut;) Barn ska ha färg och liv i sina rum..

Just nu är det kaos därinne, leksaker över hela golvet och ouppackade kartonger står i ett hörn. Ska visa er bilder när vi fått lite bättre ordning där.

Vi har förresten tagit bort ena sidan av spjälsängen så nu ser den ut som en liten barnsäng. Elias har verkligen hatat sin säng i flera månader och varit galen så fort vi lagt honom där, även om han sovit jätte djupt så har han vaknat och ställt sig upp och tokgrinat när vi lagt över honom i den, känns som den varit för trång. Så han har sovit med oss. NU sover han i sin säng, den står mot vår säng men ska nu i dagarna flyttas in på sitt rum om vi vågar;) Han och vi sov så gott i natt när han sov i sin egen säng. Bild kommer!


Kramar Maria


Torsdag



God morgon regniga torsdag!

Här har vi varit vakna sedan 06.20, tidig morgon med andra ord för vanligtvis vaknar inte Elias förrän vid 7-7.30 tiden. Nu sover han förmiddagslur, faktiskt för första gången i sitt eget rum. Jag har gjort mig frukost som jag mumsar på. 

Igår började jag städa hemma, gick inte allt för bra. Elias var grinig och allt var fel, så kom inte värst långt. Tänkte göra ett nytt försök idag, tvätta behövs också.

Nu längtar jag efter min älskade som är på jobbet! Känns som vi haft mycket tid ifrån varandra då han varit bortrest mycket i jobbet. Både fördel och nackdel, tur det mest är fördel då det endast varit tillfälligt. Fördelen är ju att vi får sakna varandra.

Nu gör vi snart skiftbyte, dvs Kristoffer går hem på pappaledighet och jag går tillbaka till vardagen och jobbet. 

Puss & Kram Maria

äntligen..

Längesen en kopp kaffe var så god som just nu.. Lillen har varit grinig hela morgonen och nu sover han äntligen.. Phu säger jag bara! Tur man älskar dem lika mycket oavsett ♥ 

Måste shoppa möbler hem, skåp till vardagsrummet & byrå till Elias står överst på listan. 

Nu ska jag läsa bloggar och bara njuta av tystnaden, för när skrutten vaknar så blir det städning.

Kram Maria

Kvällstv

Idag började vi dagen med familjefrukost för att sedan åka till birsta och köpa matta till vardagsrummet. 

Kl 13 klev vi innanför dörren hos grannarna och blev bjudna på supergod äppelpaj, vi tog sedan en prommis tillsammans vid 15.30. 16.30 var vi hemma och började direkt med maten för Elias mormor och morfar skulle komma på middag.

Nu sitter jag ner i soffan och väntar på ensam mamma söker ska börja, ryktas om att Brolles kompis skulle vara med;) 

Hoppas ni haft en härlig helg och laddat energi för en ny vecka.

Kram Maria

Fotboll och massage

Precis ätit middag med min älskade och nu är vi förflyttade till soffan, viktig match på tv (Roma) så nu lägger jag mig i soffan för massage. Inte dumt en lördagskväll :)

Puss & Kram

Maria



Saturday

Elias är nyäten och vägrar somna, går an som en liten duracellkanin här hemma. Han tog en morgonlur 9-10 då han vaknade ovanligt tidigt idag, strax efter 07.00. Vi har varit ute och lekt samt tittat in hos våra trevliga grannar vägg i vägg på fika. 

Någonting man oroar sig för när man flyttar, hur grannarna är. Vi har haft tur och fått härliga grannar på båda sidorna. Ena sidan en dam som inte gör mycket väsen av sig, hör henne morgon och kväll, låter som hon kör nått träningspass (hon bor ovanför oss). Och våra andra grannar som vi var hos hör vi aldrig, någon enstaka gång har vi hört sötnosen Melker bara. De har en son som är några månader yngre än Elias.

Aktivera E kanske, ut med soporna!

Min älskade är och ska spela match om 30 minuter, hejaheja!

Hoppas ni har trevlig helg.

Kram Maria

Middagsgäster

Mormor ♥ Elias

Elias mormor & morfar kom förbi på spontanmiddag, såklart fick Elias också en miniglass till efterrätt.

Här skymtar blåmärket han fick i pannan och på sidan nedanför ögat. Han är ju också nyklippt :) syns kanske inte så väl då jag inte klippte så mycket men mer pojkig frisyr blev det allt.

Trevlig helg.

Kram Maria



Hej hej



Hej i fredagseftermiddagen!

Här går städningen mindre bra. Med en liten Elias som är trött redan nu, phu.. 2 timmar kvar innan sovtid så får man mest leka med honom för att hålla honom nöjd. Aja huvudsaken det inte ser ut som ett kaos så får jag fortsätta städningen imorgon istället:)

Snart kommer pappa Kristoffer hem,
Puss och kram Maria

Just nu

Nu beger vi oss ut, så härligt att bo här. Bara att öppna dörren så är man ute och vi kan leka precis utanför dörren på vår lilla gård. 

Sedan blir det nog en prommis bort på Ica för att köpa kaffe.

Kramar Maria

TGIF


Lite nytt i lillens garderob.

Igår åkte vi på kyrkis på förmiddagen och hämtade sedan upp Carro för lunch på birsta. Dessa fina tröjor till Elias fick följa med hem. Lite stora men kommer sitta perfekt i vinter.

Idag skulle egentligen Elin, Oliver och Carro kommit men Oliver är hängig så vi får ses när han är pigg igen. Istället blir det tvättning och städning under dagen så bäst att sätta fart nu medans lilla älsklingen sover.

Happy fredag!

Kram Maria

Lek hos vänner


Elias på väg till bilen för att åka och hälsa på vänner.

Idag har vi varit och hälsat på några vänner vi lärde känna förra sommaren, på sjukhuset faktiskt. Monica & Fredriks dotter Alma föddes 2 dagar innan Elias och kom också till livet många veckor förtidigt så vi låg på samma avdelning. De följer varandra bra skruttarna både i vikt/längd och i utvecklingen, roligt att se.

Nu ska jag iaf sova.

Kram M

Saffransglögg i år



Vi har nyss förbeställt Blossas årgångsglögg som 2010 har smak av saffran, konjak och en gnutta pomerans.

Hemma står fyra små flaskor av tidigare års glögg så denna jul blir det mycket glöggdrickande, mysigt! Dock gillar jag faktiskt lättglöggen bäst.
Konstigt nog längtar jag lite efter julen redan, när vi nyss flyttat in (typ för 2 veckor sedan;) sa jag till Kristoffer och pekade, där tycker jag granen ska stå. Han trodde jag hade blivit fullkomligt galen som börjar planera vart granen ska stå 4 månader innan.

Nu myser vi i soffan, Elias har om någon varit galen ikväll, BUS på hög nivå. Skulle vara överallt där han inte fick vara och var uppe på "övertid", 20.30 somnade en slagen hjälte. Medans grabbarna härjade inne så var jag ute och rensade, eller slet upp allt ur rabatten på framsidan. Allt fick åka till komposten för nu ska nytt planteras. I helgen kanske?
Dags att blåsa håret torrt efter duschning och krypa ner i sängen.

Godnatt!

Kram Maria

Bula

Mammahjärtat gör ont ikväll.. Lill älsklingen var väldigt trött i eftermiddag och busade såklart i soffan, tycker inte om när han gör det så brukar snabbt lyfta ner honom men hann inte göra det.. Han klättra upp och la sig på mage i soffan och lekte med en leksak och helt plötsligt dyker han ner på golvet, huvudet före och landar på en träleksak. 

Stor (avlång) bula och blåmärke direkt, hoppas det lagt sig någorlunda tills imorgon, såklart inte sista märket han fått och värre lär det bli men jag får så ont i hjärtat när dessa små olyckor händer och man inte hinner med. 

Min älskade lilla prins..

Se och lär

Vad en liten pojke på endast ett år ändå kan förstå och lära sig mycket. Nu tar han verkligen efter allt man gör.

När vi var på kräftskiva och surpla kräftor gjorde han lika som alla andra runt bordet, charmtrollet.
Får han tag på disktrasan torkar han antingen golvet eller soffbordet.
Nu är han lite snorig och måste ha sett hur jag gör i helgen när jag skulle snyta mig för jag skulle torka bort snoret på honom med papper, sätter dit det då fräser han ut det i papperet och ler sedan stort.
Igår kväll satt jag och kollade igenom några filmer Kristoffer filmat på Elias, haha Elias satt och lekte med nallen sin och en tygbit, torkade på nallen, golvet och sedan lägger han nallen ner och torkar honom i rumpan:) såg så sött ut så vi skrattade länge både jag och Kristoffer.

Mamma älskar dig Elias, du gör mig lycklig av att bara finnas till.

Kram Maria

Skinntofflor



Värmande skinntofflor för små fossingar från skoor.se dök ner i brevlådan igår. Snabb leverans, beställde dem i torsdags eftermiddag. De är lite stora men Elias går bra i dem så det gör inget, kan han ha dem länge.

Min lilla prins tar alltid av sig strumporna inomhus men dessa låter han stanna på.

Kram Maria

Russin is the shit

I fredags kom Elin hit med inflyttningspresent till oss, den superfina korgen som står bredvid soffan med IKEAkatalogen i. IKEAkatalogen var inte i när vi fick den;) utan massor av godsaker och nyttoprylar till oss. 

Elias fick bland annat russin, faktiskt första gången han åt det i lördags och han satt blixt stilla till mammans glädje. Då kunde jag passa på att vila mig medans russinen försvann en efter en. 




Mammas lilla älskling som blivit så stor..Och kärleken till dig bara växer för varje dag älskade klimp.

Söndagspizza

Känns så skönt att vara på bättringsvägen, har varit ute med Elias och Kristoffer och nu stack grabbarna iväg för att hämta pizza. Elias sovtider har blivit rubbade igår och idag då han fått sova sent på eftermiddagarna. Han har varit trött och jag har inte haft ork att ha en grinig unge så det får då hellre bli senare kvällar. Förhoppningsvis är vi tillbaka i gamla rutiner i morgon igen.
Elias och jag såklart är så glad att pappa Kristoffer är hemma igen. 

Hoppas du haft en trevlig helg.

Kram Maria

Vardagsrummet so far


Vardagsrummet so far, utan gardiner, matta och tavlor.


En bild från vårt vardagsrum som det ser ut nu. Saknas en hel del som matta, gardiner och tavlor. Andra vinkeln är det tomt. Ska köpa ett skåp dit så det får ni se när den kommit upp. 

Har inte hittat några fina gardiner jag vill ha, helst ljusgrå likaså matta. Tavlorna får komma upp det sista vi gör så vi är säker på vart de ska sitta. Vi har betongväggar så ingen impulsuppsättning så vi ångrar oss, blir så stora fula hål då.

Uteplatsen skymtar genom altandörren. 

Kram Maria

Underbara vän

Världens bästa gudmor kom hit igår kväll och hämtade Elias för en promenad så jag fick vila, igår var jag så sjuk så jag orkade knappt ta hand om mig själv. Idag är jag mycket mycket piggare. Trots det kom Elin ändå hit för att ta med Elias och Oliver på promenad runt sjön i deras nyinköpta vagn. Se så roligt grabbarna tyckte det var:)


Jag är lyckligt lottad som har underbar familj och vänner♥

Kramar Maria

Sjukstuga

Höstbacillerna har satt sig fast i min kropp. Har knappt kunnat sovit någonting i natt och vaknade upp till en hemsk förkylning. Som grädde på moset är Kristoffer i Göteborg olyckligtvis så då kan man inte sova bort förkylningen utan måste aktivera en liten sötnos dessutom.

Elias mormor och morfar åker på den årliga kräftskivan i jämtland om en timme ungefär, tack och lov kom de nyss hit och tog med sig Elias runt sjön för att mata änderna. Med sig hade de också (som vanligt) massa gott till både mig och Elias. 

Nu måste jag passa på att vila medans de är borta.

Kramar Maria

Spisfläkt - check

Nu är fläkten på plats, tur att vi har svärfar för det var inte det lättaste och dessutom behövs det ju en elektriker. Ska visa er före och efter bilder senare men vill få upp det sista först. Vi har som sagt inte gjort någon stor renovering utan mer en budgetrenovering, målat om, byte av fläkt, skåpsdörrar och handtag men för oss blev det stor skillnad. Mer vår stil.

Någon som sett en fin ljusgrå hissgardin?

Nu är det natta. Kramar Maria

Fler tänder på väg upp?

Har en liten älskling här som är otålig och verkar ha ont i munnen. Fler tänder på gång förmodligen, därav febern han hade igår natt. Så vi beger oss ut på en prommis i fina höstvädret.



Nytt hem

Vi har ju som sagt flyttat. För 1 månad sedan fick vi nyckeln och nu har vi väl bott här ca 2 veckor då vi renoverade lite smått.

Vi har letat hus i flera år men inte hittat rätt, vi har därför köpt oss en lägenhet på bottenplan (radhuslägenhet). Det känns toppen, vi trivs redan hela familjen. Sessan (kissen) har mycket natur att röra sig på och vi ser mest till henne när hon är hungrig eller på kvällarna/nätterna då hon är inne och sover. Hon kurrar och trivs som fisken i vattnet. Tur! Jag var orolig för att hon inte skulle trivas.


Från att ha bott på en tvärgata mellan två stora vägar till att komma såhär nära naturen är underbart. Vi har en sjö precis runt hörnet som vi tar några varv runt varje dag. Vissa dagar tar vi med bröd och matar änderna.

Vi har inte kommit iordning riktigt än, det tar sin lilla tid med en liten illbatting som ska vara överallt och "hjälpa till" ;) Ikväll kommer svärfar och installerar nya fläkten.

Kramar Maria


Nystart

Välkommen till mig!

Jag har valt att starta ny blogg då jag tyckte den andra kändes allt för rörig. Ni hänger väl med?

Namnet Vit Gladiolus valde jag för att det är en blomma jag tycker är så vacker, måste köpa hem :)


Här kommer jag skriva om min vardag tillsammans med min lilla älskade familj, kommer visa er bilder från vår nya lägenhet och lägga upp mat/bakrecept. Har därför valt att kategorisera bloggen för att ni men även jag lättare ska kunna hitta inlägg.

Höstkramar Maria

RSS 2.0