Dåligt avslut

Om helgen fick en mycket bra start så blev det dessvärre ett mindre trevligt avslut på helgen. Mamman och sonen har åkt på magsjuka igen (förmodligen). Så typiskt, ena sjukdommen avlöser den andra. 

Mitt i inskolningen, den som gick så bra i fredags och jag trodde den skulle vara klar tisdag eller onsdag. Nu kommer han tidigast kunna gå på förskolan på onsdag beroende på när vi blir friska.

Detta innebär ju att mitt jobb blir lidande också, jag kommer inte kunna vara tillbaka denna vecka som väntat. :/


Natti

Nu kryper jag ner i sängen och saknar mannens varma famn.. ♥ Men förhoppningsvis kommer han hem snart...

Godnatt

Fina 80åringen

Hipp Hipp Hurra!! ♥

Vi blev bjudna på 80årslunch
på Dingersjö värdshus idag. Krilles fina mormor fyllde 80 år och det var supergod mat och tårta.. 

Elias fick busa med sin tremänning som är ca halvåret yngre och så söt. 

Tack för ett trevlig kalas och grattis fina du.




Egentid



Mannen i familjen är på grabbkväll, själv har jag dukat upp lite gott till mig själv, tänt ljus och slagit mig ner i soffan med datorn i knät. Lugn och ro, sonen sover och jag hoppas att han fortsätter med det resten av kvällen.

Ibland är det riktigt skönt att få lite egentid.

Men vad det blåser, lite otäckt faktiskt när man ser trädgrenarna skugga på gardinerna och väggarna och när man hör suset utifrån. ;)

KRAM



Nu far vi och firar 80åringen. Väntar på f...

img_0572 (MMS)

Nu far vi och firar 80åringen. Väntar på faster och Mattias som kommer nu Uppdate: Ser att mobilen gjorde flera sändningsförsök innan det skickades. Skulle ha skickats runt 13.40 :)


Firande

Hej,

Solen strålar in genom fönstret värre än en strålkastare.. Härligt med solsken men vi fick tyvärr dra ner persiennerna vid frukosten för att inte bli bländade.. Det verkar dock blåsa tokmycket ute så vi får se om vi vågar oss ut sedan.

Vi ska om allt går enligt planerna åka på 80årslunchfirande kl 14. Mannens mormor fyller 80år och är piggare än ungdommen själv. ♥

Önskar dig en fin dag.

Kram

Godnattpuss

God natt,

Jag hade en trevlig kväll med girlsen mina, åt pizza på biteline och surra massa strunt. Elin & Carro tog sig ett glas rött/cider men själv fick jag nöja mig med en stor pepsi då jag körde, inte fy skam det heller ;)

Gick förbi hemmakväll och köpte med oss godis hem.

Jag och Elin har surrat i telefonen nu säkert 1,5 timme..


Nu är sängen väldigt inbjudande, ska försöka få med mig mannen min♥ för lite fredagsnattipussar & kramar.

Jag måste verkligen göra någonting åt min färg, hade en tid hos frissan på måndag men avbokade tiden. Får boka en tid i februari istället då det kanske passar lite bättre.. Känner mig dassig, grå och orange i barret nu.. :/ Mindre fancy.


Melton


I shoppingpåsen från igår.

Det enda som fick följa med hem igår från shoppingturen på birsta var dessa nya tofflor till E. Märket är Melton och kommer från Åhléns, 199kr.

Väldigt bra passform
, ungefär som Bellio fast lite tunnare skinn tror jag och runt 100lappen billigare.


NU ska vi klä på oss och åka för att hämta pappsen.

KRAM


Inskolning dag 3 & 4

Lovely friday på alla sätt och vis... Helgen står framför oss och vi har haft en toppendag på förskolan, vilket avslut på veckan det blev.

Igår hade E sin 3:e inskolningsdag, det var framsteg även då, bättre och bättre går det för varje dag. Han somnade på 5 minuter men åt dock ingen mat alls, 2 tuggor kanske. Det var strömming och potatismos, inget E alls gillar. Men ville gärna inte att någon än mamma skulle hjälpa honom och började gråta om han inte såg till mig.

Idag på 4:e inskolningsdagen sprang han det en glad pojke in på förskolan med ett stort leende. Och lekte från första stund en bit från mammsen. Tyckte pedagogerna var väldigt roliga och de fick hjälpa honom med tvättning av händer och han hjälpa dem att hämta frukt. Då och då gav han dem ett stort leende. Han åt lite mat, gick själv och la sig på sin madrass och somnade först av alla som alla andra dagar (på 3 min) men sov bara 1 timme. När han vaknade hämtade en av pedagogerna honom och det gick galant men när han såg mamma ville han hellre till mig. Han har varit superglad hela dagen och det är så skönt att se den rätta Elias.

Självklart tror jag på bakslag på måndag men nu känner jag att han verkligen kommer att trivas och kunna vinka av mamma någon dag nästa vecka.

Älskade son ♥


Gott med Ella´s smoothie efter förskolan

Friday

Godmorgon FREDAG,

Super härligt att helgen redan är här.. Jag dricker mitt morgonkaffe och sitter ner en stund innan grabbarna kliver upp och det blir fullfart på dagen, mot Krilles jobb och förskola.

Ikväll ska jag ut och äta med mina girls, mys!

Bloggar om inskolningsdag 3 i eftermiddag, internet fungerade inte på denna laptop igår kväll av någon konstig anledning, men på playstation och den dator mannen såg fotboll på fungerade det. 

Önskar dig en fin fredag.

KRAM♥

På birsta och ränner :)

img_0560 (MMS)

På birsta och ränner :)


Hej hej

Hej i torsdagen.

Inskolningsdag 3 gick bra, skriver ett kort inlägg om det sen. Nu ska vi strax åka och hämta pappan, E står i hallen och sliter i kläderna, han vill ut. Eller han ropar pappa också så han kanske vill att vi åker nu?;)

Nu ropar han också trjaktaa (traktor) så vi får väl gå ut och se om vi ser den..

Kram till dig

Inskolning dag 2



Inskolning dag2

Det blev ju lite som att börja om inskolningen idag men det gick bra. 

Han var väldigt mammig och reserverad när vi kom, sedan släppte det lite när barnen kom och hälsade och ville ge E leksaker. Men det märktes att han kände igen sig. Han tog längre och längre "utflykter" ifrån mammsen och smet ut till syskonavdelningen när dörren var öppen där. Så han fick gå in till dem och säga hej, mycket roligt och spännande tyckte Elias.

Dagens lunch var korv och potatisstuvning, mums tyckte E och åt 1,5 portion och sov sedan 1 timme och 20 min. 

En bra dag på förskolan.

När vi kom hem var energin på max. Tokiga unge ♥

Nu kryper jag ner i sängen så godnatt till dig.

KRAM

Förskoledax igen

Godmorgon,

Min enda önskning när jag vaknade var att jag skulle få vara morgonpigg, för tusan vad jobbigt det var att kliva upp.. Nu är iaf pappan lämnad på jobb, E har fått välling och vi förbereder oss inför en dag på förskolan.

Önskar dig en härlig onsdag.

KRAM ♥


Underbara soltimmar

I förmiddags stod E i hallen och slet i varenda ytterplagg han fick tag på, overallen försökte han dra på sig och gnället var ett faktum. Inte konstigt, sist han var utanför dörren var i onsdags förra veckan så nu säger vi hejdå sjukdommar, hej verkligheten!

Så vi packade på oss ytterkläder och begav oss ut. Han satte sig på snowracen så snart han kom utanför dörren, mysiga unge. Jag tog soporna i ena handen och snöret till Es lilla snöskoter som jag brukar säga i andra handen och vi tog ett varv och kastade dem och såg oss om i vår lilla by om man kan kalla det så ;) Tycker det känns som en liten by här bland alla radhuslägenheter.. :)

Vi valde verkligen rätt tillfälle att gå ut, solens härliga strålar gav mig sådan härlig energi och -6 grader var bara friskande. För en stund där ute längtade jag inte alls efter våren/sommaren, den enda jag just då längtade efter var K. Jag och E skottade oss en liten bänk, vi hade velat bjuda pappsen på en varmchokladfika men det gör vi i helgen om vädret håller i sig.




Nu ska jag faktiskt frossa i mig dagens lunch som är rester från gårdagens pizzafest. Vi var tvungna att fira att bacillerna äntligen tog sitt förnuft till fånga.

Men snaaart börjar mitt "nya liv" om jag ska komma i en bikini i maj.

KRAM till dig.

Godnatt till dig min vän


Ongen har vaknat ett antal tiotusen gånger
under kvällen.. Varförintebarasovasomallaandrakvällar?

Gardinstänger har kommit upp i alla rum och gardiner i vardagsrummet är nu på plats. Nu är det bara sovrummet som saknar, dock ska gardinerna i köket bytas ut, already.

Lite kvällsfika nu kanske, mys! :) 


Sov sött, KRAM♥

Inskolning dag 1

Jo jag lovade ju att jag skulle göra ett inlägg om Elias första inskolningsdag på förskolan. Känns som inskolningsdag 1 börjar om igen nu i veckan då det varit nästan en veckas "uppehåll".


Eftersom vi var på informationsmöte dagen innan var mormorn och morfarn här och barnpassade E, det var därmed tänkt att de skulle lägga honom eftersom vi inte skulle vara hemma förrän efter 20.30 och E lägger sig strax efter 19. Men när vi klev innanför dörren möttes vi av en trött son som vägrat sova. Kvällen blev därför sen och morgonen därefter likaså. Fick väcka E 8.30 och 9.00 skulle vi befinna oss på förskolan. Det var bara att göra iordning honom och försöka få i välling. Han vill aldrig ha välling direkt när han vaknar, typiskt. Men en halv banan gick ner.

Inskolning dag 1.

Kl 9 befann vi oss på förskolan,
då hade även de andra barnen som skulle skolas in kommit. Det var Elias samt 4 andra barn som skulle skolas in samtidigt. 3 barn var redan inskolade så det var en liten grupp. Lagomt tyckte jag såhär i början.

E hade fått sin egen hylla namnmärkt så vi klädde av oss ytterkläderna och gick in till dem andra. E ville gärna vara i min famn eller sitta bredvid mig i soffan till en början. En liten dagiskompis till E kom och skulle ge honom massa leksaker, då mjuknade han upp lite men när personalen eller barnets mamma kollade på honom blev han blyg. 

Efter en stund kunde han leka utan att hålla mig i handen men höll sig på max 1 meters avstånd ;)


En av pedagogerna tog fram lite frukt vid 10 tiden, eftersom E knappt ätit någonting var han inte sen med att ställa sig vid henne och sträckte ut handen. Han fick sätta sig på en stol och jag satt mig en bit bort. Även fast han såg mig så ropade han lite oroligt mamma några gånger, då vinkade vi till varandra så var det bra.

Kl 11 var det dags för lunch, potatis & köttfärsgratäng. Nej tänkte jag, E som hatar potatis. Men hungrig som en varg så slukade han två portioner. Mamman var där och skulle hjälpa en gång och då fick alla känna på hans temperament, neee skrek han och viftade med armarna. 


Nästa steg var att ta sin kudde och filt och lägga sig på madrassen inne i vilorummet, alla barnen (8st) skulle alltså läggas samtidigt, 5 med föräldrar, 3 med 2 pedagoger. Kände att jag nästan skrattade inombords, hur ska detta gå till? E är väldigt känslig för ljud när han ska sova och blir lätt distraherad och vill leka istället. 

En av barnen som redan var inskolad skrek och grät så det var inte lätt för någon att somna där inne, E verkade tycka det var roligt och började skratta. Men när de gick ut så kunde E få lite ro, trots att andra barn lät lite så somnade han och jag kunde gå ut därifrån. 1 timme och 10 minuter sov han första dagen.

Vanligtvis brukar E sova 2 timmar hemma så jag blev lite orolig där att han skulle vara som ett åskmoln när han vaknade och vi skulle vara tvungna att åka hem.

På eftermiddagen var det en mycket mer självsäker kille, trots att han gärna ville ha mamma nära. Direkt när han vaknade kom han ut till dem andra barnen med ett leende. 

Han lekte, ritade och dansade.

Vi åkte hem nästan exakt 14, när han fortfarande hade roligt.



Det var första dagen på förskolan för E, jag är lite nervös inför kommande dagar måste jag erkänna. ♥

Måndag

Godmorgon solstrålar,
Här var det skönt att slippa vakna upp till en kamin bredvid sig, E var lagomt varm och fick dela täcke med i natt. Annars har han inte fått haft täcke på sig dessa febernätter.

Grått och trist ute men vi kör ännu en innedag för att riktigt kurera så kanske vi kan ta oss iväg på förskolan imorgon eller onsdag för att fortsätta inskolningen. 




Kram till dig och glad måndag!

Är detta slutet på denna sjukvecka?

Kvällsmys i soffan men var för sig. Honey framför tvspelet och jag liggandes med sess i famnen och laptopen bredvid mig. Skönt att bara slappa. Solsidan är sett och jag tittade nyss till E som sover sött, feberfri!!

Men jag kan inte helt släppa tanken på att bacillerna lämnat vårat hem ännu då E inte riktigt mått bra idag. Hoppas på en pigg son i morgon så vi kan fortsätta inskolningen på tisdag.

Jag ska ju tillbaka till jobbet så vi har egentligen inte så mycket tid på oss men hälsan och E går alltid först oavsett.


GOD NATT ♥

Mina fina pojkar sover, jag ligger bredvid...

Mina fina pojkar sover, jag ligger bredvid och beskådar dem. Är så lycklig för min familj och solen som sipprar in genom dörröppningen bringar extra energi.. Happy söndag <3


Längtar tills vi lyfter

Mormorn och morfarn är här, vi fikar kardemummakaka som vår bästa granne Jenny bakat till sjuklingarna och vi pratar om den kommande resan i maj.

Vi åker tillsammans med dem, morbror & "moster" till Rhodos en vecka. Kan inte låta bli att längta som en tok.



Tyvärr vaknade E efter sin nap med hög feber igen, jädransfeber som aldrig ger med sig.. :(


Önskar dig en fin lördagskväll, KRAM ♥

Schaaas feber, schaaas!

Shit vilka dagar och nätter.. Feber är verkligen inte att leka med och vad vi oroat oss för vår lille skatt. + En sjuk mamma = dålig kombo :/ Fast än ska jag väl inte ropa hej?


Började med att han fick feber i onsdagskväll och där var cirkusen igång. I torsdags kväll hade han 39,9 när han fick ny panodilsup, efter ca 30 minuter hade feber gått upp till 40,2 trots panodil i lillkroppen. Vi ringde direkt sjukvårdsupplysningen men det var ingen fara huvudsaken han fick i sig vätska och att vi försökte få honom sval. Hon tyckte vi skulle ge ipren istället eftersom han varken svarat på alvedon eller panodil under dagen.

K ringde runt till några av våra vänner som har barn i samma ålder (dvs eventuellt skulle kunna haft ipren hemma för samma vikt) men nej ingen hade det. K åkte iväg på olika mackar och eftersom klockan var efter 22 så hade ingen butik öppet. Till sist åker han in på primärvården för att fråga om han kunde få några där, men de hade inte heller! Det är väl konstigt, ska inte de vara som en akutmottagning för lättare fall under kvälls/nattetid?

När han kommer tillbaka tar vi en ny temp. 40,4 så vi ringer till sjukvårdsupplysningen igen och meddelar att vi inte får tag på ipren och att tempen nu gått upp ytterligare. Vi var livrädda att han skulle få feberkramper. Hon ringde direkt till akuten och sen tillbaka till oss, så vi fick åka till akuten och hämta. 

Han svarade på iprenen direkt, puh!

Hon på sjukvårdsupplysningen tyckte vi ändå skulle ta varannan ipren och panodil.

Men igår eftermiddag så gick tempen upp till 40,7 med panodil i kroppen så då var det bara att ringa senaste uppringda, sjukvårdsupplysningen igen! Febern gick ner lite med ipren och en sval dusch. Han fick ipren igen vid 23 och vid 06 imorse också. Men nu verkar den nästan helt borta, hoppas!

Tur den bästaste sjuksköterskan kom och tittade till sitt barnbarn igår och E blev så glad att se mormorn så ville bara vara i mormorns famn heeela tiden.


Man blir så orolig när de får hög feber och man läser om feberkramper och att man ska söka läkarvård om feber överstiger 40,5 men det är ju bara att försöka lita på att de gör sitt jobb.



Äntligen pappasonlek! E är lite piggare nu...

img_0537 (MMS)

Äntligen pappasonlek! E är lite piggare nu men innan hade han 40,7 graders feber. Vi har haft regelbunden kontakt med sjukvårdsrådgivningen kan man säga. Hoppas det vänder nu...


Feber

Hej,

Jag och E har varit dåliga idag, IGEN. E fick feber igår kväll och har det fortfarande så ingen förskola blev det idag, typiskt med ett glapp i inskolningen. 

Vi har därför mest myst idag, sovit i två omgångar, sett tv, ätit mat och glass.


Nu är jag less på sjukdommar och hoppas vi får vakna friska imorgon.

Hoppas du mår bra.

KRAM

Elias fina teckning gjord på dagis:)

img_0520 (MMS)

Elias fina teckning gjord på dagis:)


Fotbollsspelaren



Hej,
Här sitter vi i soffan efter en dag på förskolan. Det har gått bra, ska skriva ett inlägg sedan när E somnat om dagen.

Vi har skypat med gammelfarfar och sedan med farmor, dock kunde vi inte höra farmor utan bara se, fick prata i telefon bredvid och hon kunde bara höra oss och inte se. De har precis köpt en webcam så inställningar måste göras.

Elias vägrade ha någonting annat på sig i eftermiddag än sin fotbollsdress ;) Pappauppidagen är han.

Nu ser vi Emil i Lönneberga på tv. 

Hörs senare. KRAM

Informationsmöte på förskolan

Mycket text och ingen bild, så får det bli tills jag är kry ;)

Informationsmötet på förskolan ikväll var trevligt.

Det var väldigt välkomnande på förskolan, de hade markerat med maschaller den gång vi skulle gå och till vilken dörr vi skulle gå in genom. Pedagogerna mötte oss i dörren och jag fick genast en positivt intryck. 

Lokalerna var små med några olika rum, till skillnad från de förskolor jag jobbat på. Där har de varit stora fast få rum. Trots de små ytorna hade de lyckats fått de mysigare än de förskolor jag arbetat på och allt var verkligen anpassat efter våra små guldklimpar. Men som de sa, allt är under uppbyggnad och det kunde man även se eftersom det är en helt ny avdelning.

Vi fick sätta oss själva med en av pedagogerna och berätta lite om vår Elias. Hur han är, vad han gillar, våra rutiner och om de bör veta någonting speciellt. De kändes väldigt bra och de skrev upp allt och verkar vara väldigt intresserade av att få dit barnen.

De berättade om inskolningsupplägget (som jag var väldigt skeptiskt till först) Inskolningen kommer att vara 9-14, 4 dagar och den 5e dagen fram till lunch? har jag för mig för att sedan lämna dag 6.
Barn & Utbildning sa till mig att det var 9 dagars inskolning. Hur som helst, det är bara bra om han kan börja redan efter 5 dagar men jag tog upp det att jag tror att det är väldigt orimligt att E kommer kunna lämnas efter 5 dagar då han är väldigt osäker bland nya människor och i ny miljö. Behöver han fler inskolningsdagar så ska han självklart få det, det tar vi då isf. 

Men till själva upplägget, för några år sedan hade de haft inskolning under två veckor med några timmar per dag och sedan började föräldrarna lämna succesivt, att barnen gick några timmar själv och att man sedan ökade antalet timmar ifrån föräldrarna. Vissa barn fungerade detta jätte bra för men andra blev oroliga och såg förskolan som skräck bara när föräldrarna hela tiden bara lämnade innan de riktigt lärt känna miljön och de nya människorna. De blev för mycket separation på så kort tid. De provade då på detta upplägg som vi kommer att ha. Och av majoriteten har detta upplägg fungerat bäst. Jag känner mig trygg och förväntansfull inför starten men jag vet att jag kommer att fälla en och annan tår när det är dags för lämning.


Nu ska jag sova. KRAM till dig ♥

I bilen. Blank om ögonen, tagit två alvedo...

img_0502 (MMS)

I bilen. Blank om ögonen, tagit två alvedon så detta ska gå!


Sjukt var det här

Hej du fina,

Jag blev väldigt dålig igår och somnade med feber, natten har varit hemsk. Mår väl lite bättre idag men är långt ifrån frisk. Vi har beställt hem mat och ska sedan försöka åka iväg på informationsmöte på förskolan.

Inte lätt att vara två sjuka föräldrar hemma med en pigg son.

Jag återkommer när jag är lite piggare. Kram

E vaknade vid 8 idag, pigg och feberfri :)...

E vaknade vid 8 idag, pigg och feberfri :) Mamman vaknade dock med hemsk halsont och hängig. Tror lillskrutten överfört det under natten;) men det är bättre det än att han ska vara hängig. Nu ligger alla tre i familjen och ska sova en nap så kram till dig så hörs vi senare.


Vad tyckte ni?

om första avsnittet av solsidans säsong 2?

Vi tyckte att det var lika bra som vanligt. Hoppas de håller samma klass hela säsongen bara, klart det bästa programmet :-)


Såhär mysiga var mina pojkar igår ♥ innan vi skulle åka till mormorn och morfarn. De tittar på skoterfilm på iphone, K sålde ju sin innan jul och nu har han abstinens. Han sålde för att köpa en nyare men den rätta har inte dykt upp.


Solsidan

Tittuten alla fina,

Som ni förstår fick E feber och en hemsk hosta igår kväll. Tog över honom till vår säng när jag gick och la mig, vill gärna ha honom nära när han inte mår bra för att han ska känna sig trygg och även jag.

I natt har han hostat så det låtit som att han ska hosta upp alla inre organ. Han kröp själv upp på mitt bröst flera gånger och natten resulterade i mindre sovtimmar än vanligt och en trött söndag för mamman.

Elias har varit pigg idag, ungefär som vanligt men lite extra tjurig och rent ut sagt arg när han inte fått som han velat. Han har "bara" haft 38 graders feber och har knappt hostat, gissar på att det sistnämda kommer tillbaka i samband med läggningen. Har redan varit och bullat upp i hans säng i hopp att det ska lindra lite.


Nu längtar jag tills klockan slår 20.00 och Solsidan kickar igång :) Synd att det blir ett "söndagsprogram" denna säsong. Tyckte det passade bättre på fredagskvällen.


KRAM♥

Glad trots feber :) Provar en av mössorna ...

img_0490 (MMS)

Glad trots feber :) Provar en av mössorna E hade i höstas för att se om han kan ha den till våren. Det kan han nog. Märker kläder inför dagis.


Godmorgon. Febrig son tittar på barntv.

img_0485 (MMS)

Godmorgon. Febrig son tittar på barntv.


Kvällens mamma



Nu är mamman trött så dags att krypa till kojs. Känns som det är förkylning på g här så all sömn på kontot behövs känner jag. E hostade förut sådär så det låter som att han har ont i halsen/är hängig om ni förstår hur jag menar. Han kändes lite varm också. Hoppas min magkänsla har helt fel och att han är kry imorgon. Älskade skatten.

Sov gott. Puss och Kram

"Bonuskusin"träff


Goder afton gullisar,

Har du haft en härlig lördag?

Vår dag började mindre bra då pappan i familjen vaknade upp sjuk, vi softade på hemma jag och sonen. K vilade i sovrummet. Jag och Elias åkte sedan till mormor & morfar för middag, mysigt att Elin & Oliver kom dit också så E fick träffa sin "bonuskusin" lite. ♥

Elias älskar ju andra barn och vill gärna kramas och leka. Så Elias blev ju jätte glad över att se Oliver, dock hade Oliver andra planer än att kramas och leka med E... ;)



KRAM ♥

Mysfrukost med familjen

img_0483 (MMS)

Mysfrukost med familjen


Kyckling i ugn med vitlök och parmesan



Dagens middag blev faktiskt riktigt god.
Jag gjorde ett ihop kok av det vi hade hemma så delar med mig av receptet. 

Stek kyckling och lägg i en ugnssäker form, Lägg delade coctailtomater och haricot verts över. Blanda 6 dl creme fraiche med 2 dl creme fraiche vitlök & parmesan, blanda i en liten vitlöksklyfta och riven parmesanost. (Man kan ju såklart ta 2 dl extra creme fraiche med vitlök och parmesan istället men vi hade bara 2dl hemma)

Ställ in i ugnen (225 grader) ca 15-20 min.
Ta ut och strö över parmesan.

Vi hade klyftpotatis till men passar nog lika bra till ris eller pasta.



Godnatt från Elias



Nu säger lillprinsen godnatt... Han är nybadad och får nu välling med pappsen i sängen. Han har blivit så duktig att sova på eget rum.

När K kommer ut från sovrummet ska vi ta fram massa fredagsgott.. KRAM

Pappan snart hemma



Hej i fredagseftermiddagen,

Sonen vaknade uppenbarligen på fel sida i morse och likaså efter eftermiddagsnapen. Här pågår det därför just nu dans, snurr och kramar och tackgodegud så hjälper det.

Snart ska vi hämta pappan, handla lite och sedan blir det fredagsmys.


Önskar dig en trevlig kväll.. Kramis ♥

Mina E:n


Es fina gudmor och min bästa vän Elin var förbi i förmiddags och fikade. Allt för längesen vi sågs och barnen har inte setts på hur länge som helst (dock var Oliver på förskolan) men vi kanske hinner ses i helgen, snowracer tur och fika?


Egentligen stod en träff med Jessica & Lykke på schemat nu på förmiddagen men lilla Lykke var superduper förkyld så vi får ses en annan dag istället.




Elias har världens bästa gudmor, hon är som en moster till E och ställer alltid upp i vårt & torrt. Vi kunde inte ha valt/fått en bättre gudmor till vår skatt och vi har tur som har dig gumman.

Idag är det fredag och det glädjer mig att snart ha vår älskade pappa/man hemma.

KRAM och GLAD helg till dig ♥


Förmiddagen hos oss

Hej,

Morgon startade när pappan åkte till jobbet... Välling, kaffe och mammasonmys. Vi åt lite frukost och tog sedan ett härligt bad tillsammans. Han är så härlig, vill gärna schamponera håret själv, skölja ur det själv och gör precis som jag gör.



Traktorn var ju här också. Det kan man ju aldrig missa. E älskar traktorer och kan titta hur länge som helst, låter sedan brrrrruumm, brrrrrumm....


Nu kommer snart grannpojken Mellebus och ska leka med oss.

Hoppas ni får en fin dag.

KRAM

Kaffe gör susen

Hej på er godingar.. 

Morgonen var trött trött trött med efter två koppar kaffe blev jag lite mer levande. Jag bara fullkomligt älskar att vara hemma med min son igen. Får verkligen passa på att njuta nu innan dagisstarten drar igång om exakt en vecka.

Det märks på mitt humör och min energi också. Jag är så mycket piggare vid middags- & kvällstid nu när jag är hemma och leker med E istället för jobbar. Jag kommer ju att jobba deltid när jag kommer tillbaka i februari, dessutom blir det ju ljusare ute också så det gör ju mycket för att man ska känna sig piggare.

NU sover prinsen, jag tvättar och ska ta mig någon lunch. 

Ska leta lite efter gardiner också på olika webbshopar. Dags för att få upp gardiner nu tycker jag.

KRAM

Grattis till Jan


Följ min blogg med bloglovin


10440g kärlek


Hej,

Hoppas din dag börjat bra. Vi har varit på BVC för vägning/mätning och 1 1/2 års sprutan. Vår lilla knopp är nu vid 1 år och 6 månader, 81 cm lång och väger 10440g. Som vanligt räknar de ju sedan 10 veckor tillbaka på kurvan för både vikt och längd, allt såg fint ut som vanligt det med.

Vi har varit hos gudmor på jobbet och handlat lite mat hem. Så nu när lilla prinsen sover ska jag ta en knäckemacka med kallrökt medwurst. Ps, älskling, du kommer att älska korven, mums!

KRAM

Lördagskväll

I lördags var vi bjudna till Kristoffers mormor på middag. K hade önskat panerad rödspätta och det blev det. Elias som i vanliga fall inte tycker om fisk eller potatis åt faktiskt också :) Det var alltså gott med andra ord.


E busar med sin farmors hund Flinga.

Igår lämnade vi E hos sin mormor och morfar. Jag och honey åkte ut på Ikea och handlade massa nödvändiga saker hem. Bla lampor, gardinstänger och en stödbräda till Es säng. K avslutade helgen tillsammans med min bror & pappa på mamma & pappas tak. Ett riktigt träningspass fick dem då de skottade snö flera timmar.

Nu ska jag passa på att vila i soffan en stund medans prinsen sover.

KRAM

Tjejkväll

Här är några få bilder från vår tjejkväll igår. Trevlig som vanligt. Åkte hem i tid så vaknade pigg imorse, mycket tack vare älskling som gav mig lite extra sovmorgon och gick upp med E innan 8.



Ikväll har vi sett solsidan och ätit massor av godsaker. Nu längtar vi till nästa söndag då nya avsnitt börjar att sändas :)


Nu är jag jätte trött, stupar ner i säng strax.

Hoppas du haft en fin dag/kväll.
KRAM

Hejdå julen


Nu har jag tagit bort det sista från julen 2010. Nu blickar vi mot våren.

Det som står närmast på vår inköpslista är gardinstänger och gardiner. Jag har tyckt det varit fin nu i jul utan. Men nu såg det bra tomt ut utan stjärnor.

Jag hade en trevlig kväll igår hemma hos Elin med tjejerna. Vin, ost & kex samt en supergod bål som Elin gjort.

Ska kolla om jag har några bilder att lägga in sen. För nu ska jag lägga liten här.

KRAM och happy lördag.

TGIF

God morgon fina DU..

Många är säker lediga denna "klämdag", inte jag. Jag jobbar hela dagen, måste få undan massor på jobbet för idag är min sista arbetsdag i januari 2011. Jag kommer att vara föräldraledig resten av månaden och den 19 januari börjar E förskoleinskolningen. Måste erkänna att ju närmre vi kommer detta datum, desto mer gruvsamt känns det.

Vår lilla bebis har nu blivit en stor och självständig pojke och ska gå på förskola, hör ni hur konstigt det låter?

Igår när vi kom hem såg det ut såhär genom vardagsrumsfönstret. Vi är snart helt insnöade om det fortsätter såhär ;)


Önskar dig en fin fredag.

KRAM

Ledig dag = kaotisk morgon

Vår morgon började rent ut sagt kaotiskt.

Trötta som få var vi både jag och honey när lille mannen slog upp sina blå. Pappan underhöll liten ett tag innan mamman klev upp och gjorde välling, nu var klockan 8. Påväg in i köket hör jag från hallen hur det typ "blåser" som jag sa till K. Efter en stund ändrar jag mig, det låter mer som om någon spolar vatten på högsta hugg. K kliver upp, han hör det också, öppnar dörren och det låter även utifrån. Detta ljud kommer från grannens hall. 

Vi spekulerar vad det kan vara. E får sin välling. E är trött och vi försöker söva ner honom och oss själva igen ;) Vi kliver upp istället för nu är vi oroliga vad det är. Det har nu gått en halvtimma.

Jag letar reda på grannens nr och ringer henne, hon är i fjällen och ber oss ringa HSB för det är förmodligen en vattenläcka då hon haft problem med detta för något år sedan pga att vattenrören fryser i hennes hall för det blir för kallt. Vi ringer HSB, stänger av hennes vatten och när de kommit kan vi äntligen åka iväg.

Vår frukost (cheeseburgare) intogs i bilen på vägen ner till farmorn. 

Det var vår morgon det ;) Hoppas din morgon var lite lugnare denna torsdag.

E chillar i soffan med russin i väntan på sina seeega föräldrar.



Hos farmor

Idag har vi varit till Es farmor & "farfar Tomas". Mysigt som vanligt att ses, fast vi ses igen redan på lördag. Jippie!

E & mammamys. Nyvaken och jätte mammig ♥
Vi var ute och kollade på traktorn. Det bästa E vet numera. BRRRUMM..brrrrrrumm säger han hela dagarna och pekar på fönstret och vill att man lyfter upp honom. Traktorn brukar skotta utanför och det ser E alltid. 

E körde lilltraktorn lite och mamman/pappan körde fyrhjuling :)
E sov i bilen på väg ner till farmor..

Och sov även i bilen påväg hem....


Trodde vi inte skulle ta oss hem. Fy vilket snöoväder. Men hem kom vi och nu ligger jag nyduschad i sängen och ska strax sova så jag orkar med morgondagens jobb.

KRAM

Skypat med faffa

Jag ligger under täcket i sängen. Väldigt skönt när man är trött att slösurfa :)

Imorse vaknade jag 7.30, alarmet hade inte ringt idag heller. I vanliga fall brukar jag vara på jobbet den tiden. Kl 8.10 loggade jag in på jobbet så jag var där tidigare än många andra trots att jag försov mig. Men nu får det vara slut på försovningar.

Igår och idag har jag och Elias skypat med min farfar. Älskade farfar som är SÅ duktig. Tänk sjuttioåtta bast och kan ringa samtal på skype. Inte illa pinkat.

Nu funderar jag på om jag ska orka ta mig upp ur sängen och föreslå för honey att vi ska fika bullar som Es farmor bakat :)

KRAM till dig och hoppas du har en fin onsdag.

Kan E ha denna till våren?


Kikade in på P.O.P efter jobbet, fann denna vindtäta fleecejackan på rean. Dock fanns inte stl 92 kvar som jag hade tänkt köpa. Köpte hem den i stl 86 för att kunna prova på E. Så vad tror ni? Kan han ha den till våren eller tror ni den är för liten då? Ena ärmen är uppvikt andra nere..

Känns som att han kommer att ha 92 i kläder då. Just nu har han 80/86 men ytterkläder kan han alltid ha mindre stl i. Han har en jacka i stl 80 nu som han fortfarande kan ha.

Vad tror DU?

Helvetisk skitdag

Nu ligger jag i soffan, slut efter en helvetisk skitdag (får man säga så?) Denna dag drar jag gärna ett stort sträck över.

E somnade nyss. I natt sov skrutten exakt HELA natten i SITT eget sovrum, vaknade inte ens en enda gång och ville ha nappen. Väckte mamman & pappan i morse kl 7! JA kl 7!! och jag skulle jobba. Alarmet på Iphonen ringde aldrig... men 7.40 satt jag på jobbet :) En stressig start på morgonen blev det verkligen men bra jobbat mamman säger jag bara.

Nu ska jag läsa lite i min julklappsbok; Mindfulness för föräldrar. Superbra verkligen.

KRAM

Kvällsmys


Nu blir det solsidan innan sängen. Ni glömmer väl inte att nya avsnitt börjar sändas 16/1. Jippie! :)

The last day of 2010


Our Christmas


Den 23 december hade vi julafton hemma hos oss med farmor, tomas och johan, faster och mattias, gammelmormor & gammelmoster. Supermysig kväll och jag hade verkligen rätta julstämningen. Det var mysigt att få fira jul hemma hos oss och vi hoppas på att nästa julafton kommer att firas hemma hos oss med familjen eller att vi firar så lugnt man kan, på hotell.

Elias äter russin och väntar in gästerna.


Julemiddag som inte bestod av julmat utan av 3 olika pajer, sallad och pepparkaksmuffins.

Med sig hade ju alla julklappar till den sötaste..


ÅH, en snowracer bland annat.. Han fick jätte mycket fint! Tack ALLA!

Julaftonsmorgonen vaknade vi kring 8. Jag som vanligtvis ligger och drar mig så längre jag kan tills jag verkligen måste upp, studsade upp som ett litet barn. Men bara för att hämta de klappar vi hade till Elias som låg under granen. Det är sådan lycka att se sitt barn öppna paket och bli så lycklig för det han får.
Vi åt frukost i lugn och ro innan den årliga julstressen börjar, vi som skulle ta det lugnt. Nej nej, det hör till. ;) Sladdade förbi Kickan för att ge julekram och lite hemmagjort godis och E fick sig en klapp för att sedan styra kosan mot farfar. Kl 14.50 stod vi utanför hans port. Jag sprang in och önskade god jul och kramades för att sedan sätta mig i bilen igen och sladda vidare mot stugan. Där väntade familjen och E hann se lite kalle. 



Middag och lek, kortspel och väntan på tomtarna som vanligtvis kommer med häst & släde. Inte detta år, dagen innan hade det  varit -31 så de skonade hästen från detta. Vi blev lite paff när det körde upp en vit gammbil på tomten kl 23 och ut kommer 3 tomtar. Hör ju inte till traditionerna direkt;) Barnen fick en egen tomte, mormorn iklädd min jacka och en tomteluva. Men Elias blev livrädd ändå och satt fastklistrad på mig, kusin Stella fick hämta alla klappar från tomten och ge till Elias.



Juldagen spenderade vi i stugan med allihopan. Sparktur med barnen, middag och sedan påhälsning hos farfar igen innan vi åkte hemåt.

Vi hade en SUPER fin jul. Tack alla som förgyllde den!

KRAM


Andra dagen på året

Förmiddagen startade med sovmorgon till pappan. Jag och E tog oss sedan ett härligt bad för att sedan "möta" Oliver och Elin på skypen. Varken vi eller barnen har kunnat ses på en evighet (någon vecka) pga sjukdommar så då passade det bra med en onlinedejt. Men nu ska väl alla vara krya och vi ska ta och ses tycker jag. Förmodligen kanske vi även tar en liten semesterhelg tillsammans. Jippie!

Jenka, Daniel och söta lilla Melker, våra härliga grannar frågade om vi ville ta en prommis med dem till Hulistugan (skidstuga typ) som ligger här i närheten. Dock hade de stängt, gissar på nyårshelgen för annars är det öppet helgdagar. Vi tyckte det passade bra då E precis skulle sova så vi packade ner honom i vagnen och han somnade gott och sov sig igenom en långprommis som det istället fick bli för att sedan fika hos oss. 

Direkt när de gick hem så packade vi in oss i bilen och for till Es mormor & morfar för middag. Liten avskedsmiddag för syster med familj som imorgon åker hem till Norge efter julledigheten. Nu ses vi förmodligen inte förrän till sommaren. Trist med dessa avstånd.

Hjälper momma med middagen. OJ vad E har blivit "mommig", så fort hon kommer i närheten ska han upp i hennes famn och ingen annan duger. Skönt på sätt och vis och när jag skulle lyfta upp Elias när vi skulle åka hem sprang han direkt till morfar och skulle upp i hans famn. Skönt att han känner sig trygg i sin mormor & morfars närhet.


Kusinbus! Es stora idol, kusin Stella som är 2 år äldre.


Grabbchill i soffan i väntan på maten.


Mamman och mammans kusin Robban lekte med lego ;)

Nu är vi hemkomna, älsklingen nattar miniälsklingen och jag pustar ut. Imorgon är det åter jobb 4 dagar (röddag på torsdag) sedan blir jag föräldraledig januari ut. K ska börja nytt jobb och inskolning på förskola börjar 19/1. 

KRAM

Soffhäng

Nu ska vi slå på solsidan, vi har lånat boxen av våra fina grannar. 

Jag återkommer senare, har inte glömt bilderna från jul ;)

Välkommen 2011

Nu välkomnar vi år 2011. 

Ett nytt år med massor av förväntningar. Vi går mot ljusare tider och nu längtar jag otroligt mycket efter våren. Men varför längta framåt? Lev i nuet försöker jag tänka. Vi har så mycket fint att fylla dessa vintriga dagar med också.

Här är från gårdagens nyårsprommis.



KRAM

Nyårsmiddagen

Förrätt nr1 - Löjromstallrik med röd stenbitsrom, rödlök, creme fraiche och rostad franska.

Förrätt nr2 - Pilgrimsmusslor på salladsbädd med ugnstorkad bacon och rostade solrosfrön.

Kvällen varmrätt - Oxfilé med potatis- och palsternackspuré, sparris samt rödvinssky.


Efterrätt - Mörk chokladmousse med syrliga hallon.

RSS 2.0