En bra dag

Godkväll i höstmörkret!
 
Vilken härlig hemmadag vi haft. Lugn morgon, en frisk promenad med Ella och pappan. För att sedan lämna av dem hemma och bege mig ut på en springtur runt sjön men varvade lite och gick också. Det är alltid jobbigt att ge sig iväg men ack så skönt när man är klar. Nu ska jag verkligen ta tag i att komma ut och springa, för det är så värt det i slutändan. 
 
Ikväll somnade Ella på någon minut bara. Vilken skillnad jämfört med igår. Nu hoppas jag på en bra natt också.

Undra om jag ska parkera mig i soffan eller om jag ska baka lite? Har massvis av äpplen som vi inte kommer hinna äta upp så de kanske får bli nått smarrigt av dessa.

Återstår att se. Trevlig kväll!
 
En instagrambild från tidigare dag. Strax ser det dock lika ut här. Värmeljus är ett måste här hemma dessa höstkvällar. Går väl ungfär 10 värmeljus per kväll.

Första natten

Godmorgon!

Längesen jag uppdaterade bloggen. Har väl blivit lite instagram-biten och känt att det är mer min grej än bloggen men så imorse när jag vaknade kände jag att det är hög tid att uppdatera här. Särskilt då det händer så mycket med Ella just nu och jag även vill printa ner hur natten varit. För de senaste veckorna har vi sovit uruselt så igår tog jag tag i att somna själv i egen säng för Ella och det har faktiskt gjort att vi sovit bättre inatt (Bättre men inte bra)!
 
De senaste veckorna har hon sen midnatt vaknat enmiljongånger ungefär! Trött mama, javisst! Och det slutar alltid med att hon kommer över till vår säng och det är så mysigt tycker jag men Ella kryper numer, reser sig mot allt och är mer vild än tam. Det känns inte bra att hon då sover med oss. Första (ja och enda hittills) ramlaursängen-olyckan skedde när hon var 5 månader och precis börjat dra sig fram och fler vill jag gärna inte ha. 

Så hon fick välling igår vid 19. Sen gick vi och läste godnattsaga för Elias som sen somnade gott. Så runt 19.20 började Ellas läggning. Ner i sängen med napp och kanin, det blev en heldel protester, fick väl lägga henne ner 20-30 ggr för hon satt sig i sängen, ställde sig i sängen, gnällde och var allmänt missnöjd med mammans beslut. (Och jag ville inget hellre än att ta upp henne och gosa ner mig i vår säng och låta henne somna skönt i mammas trygga famn, men nätterna är ohållbara nu!) Men tillslut så la hon sig tillrätta med napp och kanin och somnade gott kring 19.50. Fram till 23.30 fick jag gå in 2ggr och ge napp. 23.30 fick hon en flaska välling, bajsade sen! (tänderna, är bombsäker!) byta blöja och sen somnade hon gott om i sin säng. Vaknade 02.30, 05.45 och fick då amma men sen sov vi fram till 8. Helt klart en bättre natt men inte bra. 

Idag blir det en riktig hemmamysdag. K är hemma fram till 14.30 så han har lämnat på förskolan och ska även hämta. Jag skrotar runt i myskläder, tvättning står på schemat och gos med Ella.

Kram

RSS 2.0