Godmorgon från sjöstugan!:)

img_2809 (MMS)

Godmorgon från sjöstugan!:)


Pubkväll på kajsahålet i jämtland :)

img_6667 (MMS)

Pubkväll på kajsahålet i jämtland :)


Segt

Hej,

Vi är utan vårt internet här hemma sedan åskovädret i tisdags så nu kör vi mobilt, dock går det väldigt trögt just nu så får ladda upp bilder lite senare när det fungerar bättre. Nu ska jag se film i sängen, mys! :)

Kram

Kvällsmys i soffan framför Pippi


110709 Elias 2 år



Elias och farmor blåser ljusen på tårtan och sen bjöds det på tårta, biskvier och cake-pops.



Vi hade en himla tur med vädret för om det hade regnat, ja då hade vi aldrig fått plats allihopa. Elias fick så fina presenter (även jag några) :) Kusinerna busade och tog ett bad i poolen.



Tack till er alla som grattat vårt hjärta på hans 2årsdag ♥

Stranden

Hej,

Hoppas du mår bra. Ursäkta frånvaron, har haft lite fullt upp med 2årskalas för lillprinsen vår som igår fyllde sitt andra år. Igår kväll var jag helt slut och somnade nästan i maten ;) Men nu är jag tillbaka tror jag!?

Igår kväll bestämde vi oss för att vi idag skulle åka till bergafjärden för strand och bad, så i förmiddags trots nästan helmulet hemma packade vi in oss i bilen, först ett stop hos farfarn och sedan åkte vi ut till berga där det var toppväder. Någon timme senare när vi precis packat in oss i bilen kom regnet, vilket flyt :)

Nu åkte visst massa remmar från gatufesten fram, mums! Kramkram


Poolbad


Igår var vi till kubenbadet för lite poolbad. Elias provade sina nya armpuffar och älskar dem. Han var en riktig tuffing i vattnet.


Godmorgon!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen får vi se hur dagen ser ut. Idag måste jag städa och baka lite iaf för kommande 2årskalas imorgon ♥ Men vädret är på topp så vi får se vad vi hinner med.

Kram till dig

Vi har varit och badat och nyss haft pizza...

img_1946 (MMS)

Vi har varit och badat och nyss haft pizzamiddag ute:)


just nu

Hej till dig,

Jag mmsbloggade i morse men det verkar inte gått fram. Det är härligt väder ute, E sover, K spelar golf och jag hade parkerat mig på en filt på gräset men det var/är så varmt så sitter inne en stund och svalkar mig ;) När lillen vaknar packar vi in oss i bilen och åker till mormor & morfar och hänger i deras trädgård istället.

Ha det gott! Kram



Kvällskvisten

Godkväll,

Nya TVn på plats, vi beställde igår och idag hade den kommit. Mannen spelar fotbollsspel och jag ligger i soffan med datorn i knät och kvällsfikar, ny färg på muggen ;)



Myser gör jag dessutom i denna sköna kofta som jag fick av Elias (killarna) i födelsedagspresent! ♥ Älskar den så den kommer jag bo i, i höst, finns på H&M.


Glass efter maten

Vilken seg dag! Trött och pollenallergi (som jag egentligen i vanliga fall inte har men nu är det mycket) har gjort att hela dagen blivit totalt upp&nervänd. Elin ringde 15.30 (hon jobbar på förskola) jag frågade om hon hade lunch!! ;) hon fick mig då att inse vad klockan egentligen var.

Hoppas din dag är bra! Kram

Hej mitt i tisdagen, jag är lite trögstart...

img_2088 (MMS)

Hej mitt i tisdagen, jag är lite trögstartad idag. Fick sovmorgon till kl 10 och kom nyss ur duschen. Hoppas du mår bra och får en fin dag! Kramar


Livets mening är DU Elias


Dots!

Hej i kvällen,

Äntligen sitter jag ner, har hållt igång hela dagen och knappt varit inne. Vi har varit ute och lekt, rensat ogräs och fixat lite på framsidan. Haft pizzamiddagsdejt med grannarna och sedan tog jag och Jenka en prommis. Nu har jag nyss hängt upp min fina fina blomma på framsidan som jag fick av svärmor så nu ser det lite mer välkomnade ut där. 

Vet ni, jag är så trött och slut så jag ska lägga mig i soffan och tigga till mig lite massage av min fina älskade man! Nyss har jag kvällsfikat lite i min nya fina mugg från bror och Sandra, älskar den!! och vet ni? Jag fick 5 st till, alla i olika härliga färger med massa dots på :)

Trevlig kväll till dig! Kram


PUSS


Nyfixade naglar och hemma efter en tur till Nordjus med Jenny. Efter sommaren (tror jag det är) stänger dem ner butiken och satsar enbart på webbutiken! Lite tråkigt faktiskt..

Nu lite fikadags! Kram

Godmorgon, nu är mamman påväg för nagelfix...

img_1647 (MMS)

Godmorgon, nu är mamman påväg för nagelfix och killarna ska till farfar. Kram och ha det gott!


Oliver 2år

Här nedan kommer några få bilder från min gudson Olivers 2årskalas. Oliver mötte oss i dörren spelandes på munspelet, söta unge! Elias lekte mer än gärna med Olivers presenter! Snart är det din tur att fylla 2 älskade barn.

Jag och Jenny har prommat ikväll och sedan har vi haft tehäng hemma hos dem! 

Sov gott fina du! Kram

Fika i kvällssolen :)

img_8506 (MMS)

Fika i kvällssolen :)


Det varade dock inte sålänge ;)

img_5450 (MMS)

Det varade dock inte sålänge ;)


Slappar i solen hos mamma & pappa!:)

img_4666 (MMS)

Slappar i solen hos mamma & pappa!:)


Kalasdag igen

Godmorgon,

Idag ska vi fira min gudson Oliver som fyller 2 år :) Så vi ska snart åka på birsta och komplettera med någon till present. Så nu ska jag göra mig klar så hörs vi i eftermiddag. Kram till dig

Rom

Fin present från mannen. En romresa i höst, tack älskling ♥

En känsla av höst mitt i sommaren! Tänk va...

img_7499 (MMS)

En känsla av höst mitt i sommaren! Tänk vad härligt det är med sinnen. Lukt av ljus och mysigt sken tar mig tillbaka till hösten, vi var nyinflyttade och jag tände ljus varje kväll efter kvällsprommisarna med Jenny i den friska höstluften, snart är vi där igen!


Chokladmoussetårta

Recept på en chokladmoussetårta jag gjorde idag till kalaset. Med maräng och pistagenötter som topping. Jag uteslöt nötterna i bottnen men det är säkert lika gott med dem i också :)

Jag gjorde botten dagen före och moussen några timmar innan servering.



Sätt ugnen på 175°C.

Botten:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad
(1/2 dl hackade pistagenötter)
Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.


Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g mörk choklad
70 g smör

Saltrostade pistagenötter och maränger till garnering


Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i ett par timmar.

Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

25år

God kväll finis,

Nu kommer några bilder från dagen, puh sa jag strax innan familjerna kom, "jag ska inte ha något mer kalas" men ack så roligt det är när allt väl är klart. Nästa helg fyller vår Elias 2 fina år och då blir det nytt kalas, ett riktigt barnkalas ska vi ställa till med. Funderar på om vi ska ha matbuffé och tårtor men har inte riktigt bestämt mig då vi blir så många. Men tillbaka till mitt kalas, blåste tom upp ballonger dagen till ära, jag har faktiskt inte firat min födelsedag riktigt på flera år så det kändes lite extra speciellt denna dag.

Vad jag har blivit bortskämd, ska visa er några presenter från idag senare. Mannen överraskade kan man säga ♥ och alla prickade rätt! Fina NI!

Solen höll sig gömd hela dagen (faktiskt vad jag kan minnas min första födelsedag utan sol) men vi har haft över 20 grader varmt så hela dagen tillbringades ute! :)

KRAMKALAS!


B-day

Hej,

Min frånvaro har bestått av förberedelser samt kalasande med nära och kära på min 25årsdag. Dagen har varit helt perfekt, tårta och presenter men bäst av allt, hela familjen samlad. Tack till alla er som kom och uppvaktade mig, fått så fina presenter, om du tittar in senare ska jag visa dig lite bilder för nu blir det en sen middag med killarna.

Puss och kram

Liten sover, jag viker tvätt

Puh, märks att det varit härliga somriga dagar nu! För hur det ser ut här, gräs och sand på golvet, nytvättat i massor av påsar som behöver vikas. Men lite stök måste det få finnas i ett småbarnshem, det visar på liv ♥



Städdag


Godmorgon,

Här startade morgonen med hallonsmoothie gjord på vaniljyoghurt, frystna hallon och en skvätt juice. 
Grå och mulen dag, skönt faktiskt för vi behöver städa och fixa inne.

Nu ska jag sätta fart! Kram till dig

RSS 2.0