Feber

Gott nytt år!

Vi går fortfarande runt i myskläder hemma, Elias har haft feber sedan i torsdags eftermiddag men börjar ge med sig nu så vi har stannat inne hela dagen.

Mormor & Morfar har varit förbi en sväng och jag har förberett efterrätten. Nu ska jag börja med varmrätten och sedan göra mig ordning för kvällen.

Hoppas ni får en fin sista kväll på året! Kram


Att inte räcka till...

Att känna att man inte räcker till för sitt barn och känna sig som världens sämsta och tråkigaste mamma så känner jag just nu. Mitt fina älskade hjärta sover nu och jag har lagt mig i soffan för att vila, borde egentligen passa på att städa medans han sover men jag behöver verkligen ta det lugnt nu. 

Jag har fått otrolig värk i ryggslutet (kan det vara foglossning?) och det enda som är riktigt skönt för ryggen är när jag ligger ner, skulle kunna tillbringa hela dagarna hemma i soffan. Hade inte ett enda problem under graviditeten med E, förutom sista veckorna innan han förlöstes, men då bara högt blodtryck och svullnad. Måtte det gå bra denna gång, har hellre ryggont och få gå en hel graviditet än som det blev sist, självklart! Men det som känns jobbigt är att Elias inte förstår varför mamma inte orkar och varför jag är så tråkig. 

Om du bara visste hur mycket mamma älskar dig och bryr mig om dig, min son. ♥

Finaste lyktan

God morgon torsdag,

Denna fina ljuslykta kom Elias hem med i måndags. Finaste julklappen till sin mamma & pappa.

Hoppas ni får en fin dag, jag jobbar sista innan jul.. Stor kram


Pappigt

Idag har mina fina älsklingar varit ute och byggt snögubbe, åkt snowracer och bara haft pappasonmys. E är inne i en pappig period nu, jag vet inte om det bara är så att pappa är bäst eller om det har att göra med att Krille jobbar mycket skift och de ses andra tider än vanligt och vissa dagar nästan ingenting men andra dagar väldigt mycket. Eller om det är att mamma är tråkig, trött och bara klumpig med stormagen. En kombo kanske.

Elias utvecklas just nu i en rasande fart, ALLA ord vi säger härmar han. Han kommer med nya ord varje dag och han har blivit så duktig och förstående. Han är väldigt tacksam för det han får, är noga med att säga tack och råkar han göra illa ska han gärna pussa och säga förlåt. Testa gränserna är han också väldigt bra på, testa testa testa, men det hör till utvecklingen.

Fina son vad mamma är glad att du finns i mitt & pappas liv. Vad vore livet utan dig? Nu längtar jag till jul och få vara lite ledig tillsammans familjen och mötet med tomten ska bli väldigt intressant. 





Chokladdoppad lakritskola med havssalt

Johanna Westmans lakritskola gjorde jag första gången förra året, då råkade jag ta nästan dubbelt så mycket lakrits. De blev jättegoda, gillar man lakrits älskar man nog dessa. Jag slog in i cellofan och gav bort och alla gillade dem. I fredags var det dags igen inför jul att göra lakritskolan, denna gång höll jag mig till receptet gällande turkiska pepparn och jag tycker nog den blev godare med mer lakrits i som förra året men smaken är ju som baken. I år orkade jag inte chokladdoppa alla kolor så vissa fick bakplåtspapper virat kring sig, det fungerar bra det också. Om ni behöver tips på julgodis så prova dessa!! :)


3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar
2 tsk smör
200 g mörk choklad


Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper.

Krossa karamellerna i en mortel.

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.

Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.

Smält under tiden chokladen i vattenbad, låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!

Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.

Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.




Glad lucia

Pappan är på jobbet, Elias har badat och myser nu i soffan framför favorit filmen; Bilar såklart.

Imorgon har de Luciafirande på hans förskola och det är tänkt att han ska vara tomtenisse. Lär väl sluta med att han vägrar ta på sig tomtekläderna, som på maskeraden på halloween. ;) För hemma har han inte velat prova dem. Han är bestämd vår lille herre <3


Tillväxt-UL nr2

v 29 (28+1)

Jag har varit sjuk 10 dagar nu och var till vårdcentralen igår efter att försökt jobba. Grät av utmattning och för att jag inte mådde bra. Läkaren sjukskrev mig veckan ut så nu är jag hemma och vilar. Det var ett virus jag hade fått och det var tydligen långdraget (jo tack). Förhoppningsvis kan jag ändå jobba i slutet på veckan. 

Förra veckan missade jag MVC pga sjukdom men idag hade vi tid på Obstetriska för ultraljud och jag tycker det är så pass viktig kontroll så ville inte skjuta upp det och jag hade ingen feber så då är det ok med UL. Allt såg iaf väldigt bra ut med den lilla och med flödet i navelsträngen. Väger ungefär lika mycket som storebror gjorde när han föddes (2 veckor kvar tills vi passerat den veckan). Mitt blodtryck var också perfekt 120/69, och ingen äggvita i urinet. Så vi gick med lätta steg ifrån sjukhuset idag med ytterligare 2 bilder till samlingen. Detta var det 6:e ultraljudet vi gjort denna graviditet. Nästa kontroll blir 27/12 om exakt 2 veckor.





Soff-kurering

Min kära jobbar 12 timmars pass hela helgen. Jag och E är hemma tillsammans och han är världens duktigaste och finaste mot sin sjuka mamma. Nu sover han och jag passar på att vila med nyaste mama och en risifrutti. Kan inte sova nått mer dagtid nu, har sovit så mycket i veckan så har svårt att somna på kvällarna nu och vaknar lätt på natten. Ändå är jag helt slutkörd och trött i kropp å knopp.

Vi hörs, stor kram till dig


Just nu:

Varning för klagande inlägg!!

Nu är jag så sjukt less på denna förkylning :( ögoninflammationen börjar iaf ge med sig, men är ännu inte bra. Rinner fortfarande från ögonen men de gör inte längre ont eller klias. Så sjuk som jag är nu har jag inte varit på flera flera år, är helt däckad. Hostar jag känns det som huvudet ska sprängas, vaknade dessutom med yrsel och ont i örat imorse, nu får det vara nog. Orkar knappt ta mig ur sängen för att gå på toa, fixa frukost eller värma matlåda som min fina fina älskling gjort åt mig.

Är så less på att ligga i sängen nu, vill leka med Elias, baka julgodis, kramas och pussas med min älskling, handla ramar på ikea, handla julklappar, gå på julfesten med jobbet på fredag som jag förmodligen ej kan, mvc-besöket i måndags fick avbokas och det känns inte kul (vi har iaf samma kontroll + ul på tis på sjukhuset), fira mamma på lördag.

Jag vet att det snart är bra men det är svårt att se positivt när man mår som värst. Snart kommer iaf mina älsklingar hem med Big Boy. Aptiten är det inget fel på iaf :)


Bye bye


Godmorgon?

Dagarna blir lite si & så när man är sjuk. Jag känner mig helt slut i kropp och knopp, en förkylning med hosta och halsont som jag faktiskt knappt märkt av när ögonen irriterat så mycket. Nu har jag sovit hela förmiddagen. Det känns som man blir känsligare för sjukdomar och får värre symtom när man är gravid, kan det stämma? Minns inte när jag kände mig såhär överkörd sist...

Som jag skrev i slutet på inlägget igår så stormade verkligen killarna (läs Elias) in igår, pratade för fullt och kastade sig på sängen. Mamma mamma, han skulle stolt visa upp ett reklamblad han burit från brevlådan och in. E är min stora förebild när det gäller att leva i nuet och att glädjas över det lilla ♥ Barnen är verkligen mirakel och det största man får uppleva i livet.

När vi satt och åt middag berättade K att när de gick från förskolan hade Elias vänt sig om mot sina "fröknar" och vinkat och sagt bye bye. Elias var så stolt att han kan säga ett ord på engelska så han började vinka och säga bye bye vid bordet så nu har vi det på film.

Hoppas du mår bra. 

Stor kram

5 december

Hallå vänner,

Det ekar tomt här inne, ska inte dra samma usla kommentar som jag alltid gör "nu kanske det blir bättre". Vågar inte lova någonting men nu mår jag bra i graviditeten, lite trötthet fortfarande men det får man nog dras med när man har en 2,5 åring hemma. ♥ fast världens underbaraste 2,5 åring såklart, förutom när han testar gränserna, puh. Men det hör ju till utvecklingen, brukar försöka tänka så för att inte bli galen :)

Nu har veckorna bara svischat förbi, vi är redan inne i v.28 (3 veckor till så är vi i Eliasveckan, veckan då han kom till oss v31 (30+1) men denna gång ska vi gå längre hoppas vi) Vi går på täta kontroller nu, varannan vecka på sjukhuset för ultraljud, blodtryck och urinprov och varannan till mvc för enbart blodtryck och urinprov och sedan tillkommer de vanliga kontrollerna hos bm. Idag skulle jag varit upp på mvc för prover men jag ligger hemma med förkylning och ögoninflammation så det får skjutas på. Var senast sjuk förra veckan men då hade jag en sjuk son hemma också så antar att den lilla vilan jag fick då inte hjälpte för att hålla bacillerna borta.

Hur ser allt ut då? Jo än så länge så fint så. Bebisen växer som den ska, mitt blodtryck är bra. Vi konstaterade, jag och bm att mitt blodtryck nu är lägre än vad jag hade med Elias i v.13 :O så hopp finns det att vi ska få en längre graviditet denna gång.

Nu ska jag vila mig igen innan mina älsklingar stormar in hemma.

Kram till dig

v.28



Information från familjeliv:

♥Mamman:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.


♥Bebisen:
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

RSS 2.0