bättringsvägen

Still at home med min lilla älskling, han är ju piggelin i kroppen men är fortfarande lös (vääldiigt!!) i magen. Nu börjar det dock lugna ner sig, inget på nätterna och idag har det bara varit 2 ggr. 

Oj nu måste jag lägga mig innan jag hinner somna i soffan.

KRAM ♥

Piggelin trots magbacill


E är lika pigg som i vanliga fall, skönt det men samtidigt håller han på att river hemmet när han inte kan vara på dagis eller vi kan hitta på något. Imorgon tänkte jag iaf att vi går ut en stund, bara här på framsidan. Nära om vi måste in och byta blöja ;) och kan inte smitta någon!

Medans skrutten sov idag på dagen så passade jag på att njuta av lite sol. Oj vad våren är välkommen och nu känns det verkligen att våren hittat hit. 

Nu ska jag passa på att få undan lite hemma, skrutten sitter och ser Rasmus på luffen och äter morot.. Han säger morot med bara oooo:n men det låter som morot.. haha förstår du?

Kram ♥

Max Factor hos Campadre


Klickade precis hem två mascaror från Max Factor som Campadre nu kör kampanj på. 149kr för båda, superfynd enligt mig.



Newbie



Jag bara älskar KappAhls bebiskollektion Newbie.
Otroligt mjuka och väldigt fina och framförallt bra pris. Dessa kläder fick Frans av oss och en liten leksaksbil.

Så ni som ska ha bebis kolla in kollektionen om ni inte redan gjort det :)



Hej magsjuka?



Gårkvällen och natten började inte så mysigt, fått byta några vattniga bajsblöjor och likaså på morgonkvisten. Magsjuka förmodligen men hoppas på att det är nått han ätit bara. För det går inte magsjuka på hans förskola just nu men såklart kan ha ju blivit smittad någon annanstans.

Rapportvecka på jobbet som grädde på moset, rapporter som måste skickas senast tordag. Hoppas det går bra ändå för gruppen.


Ha en fin dag! Kram

Helgens ha begär

Marabou premium cocoa mint, min nya last.

K är iväg på gymmet och skulle sedan handla lite mat till mig och E inför veckan. Han åker till stockholm ikväll och kommer hem på fredagkväll. Känns faktiskt riktigt trist men sen ska han inte iväg på någon mer utbildning. Jihoo!

Själv kör jag lite tvätt, skönt att få ner berget lite ibland ;) för helt tomt har vi i princip aldrig.

Hoppas du haft en bra helg.

KRAM ♥

Söndagsfrukost

img_0690 (MMS)

Söndagsfrukost


Lille Frans

Igår var jag och hälsade på min fina vän Sofie, kollega Petter och deras son Frans. Tre veckor, SÅ liten och så underbar. Tänk att E var hälften av honom när han föddes, det kan jag knappt tänka tanken på nu. Frans var iaf en väldigt mysig liten pojke, myste hos mig och var vaken hela tiden.


Vovvsingarna ville också mysa, såklart! 

(Sofie, säg till om du misstycker att jag lägger upp dessa bilder) Kanske visar er en bild på sötnosen senare om Sofie ger mig tillåtelse. ;)




utelek

I eftermiddag gick vi ut hela familjen, myste solen och E lekte på framsidan. Vi plockade fram rutschkanan och ute leksakerna, gick prommis och åkte snowracer. Som vanligt var det en kille som vägrade gå in sen.


Till middag köpte vi hem pizza, jag tog en azteca men jag tror de hade tabasco på istället för tacosås för attans vad stark den var. Hela munnen brände efter någon tugga.

Nu myser vi framför Emil i lönneberga. Som ni kanske vet älskar han Astrid Lindgrens filmer. Elias ska dock lägga sig nu och vi mysa ner oss i soffan så snart han somnat och se Solsidan.


Trevlig kväll till dig. Kram ♥

Nyvaken kille ser fotboll med pappa.

img_0682 (MMS)

Nyvaken kille ser fotboll med pappa.


Njuta av sol



Hej söndagen,

Strålande härligt väder ute. Min kära är och spelar match men han bör komma hem strax. Elias har precis ätit sin lunch och jag ska lägga honom nu. 

När han somnat ska jag göra mig en god kopp kaffe med mjölk, ta en chokladbit och sätta mig i solen och bara njuta.

På tal om njuta, fy vad jag ska njuta måndagen om två veckor, har frisörtid inbokat och har nog aldrig längtat så mycket som nu. Håret är minst sagt slitet och färgen grådassig, knappt så man vågar sig utanför dörren.

Nu ska liten sussa. Kram till dig

FREDAGSMYS

Fredagsmys med de bästaste killarna, ni har stulit mitt hjärta för alltid ♥ Jag känner mig riktigt nykär i min älskling trots att vi varit tillsammans sju hela år och det är bara så underbart.

Vi gjorde hemmapizza med skinka, lök, mozarella & soltorkade tomater. Vanligtvis köper vi deg hos pizzerian men igår orkade vi inte kavla, för den degen är seg och måste vara suupertunn, istället köpte vi färdig på affären men gjorde egen sås, jag kavlar den köpta degen gärna lite extra då jag vill ha tunn pizza. Ett tips! Strö på ost efter ni lagt på tomatsås innan "pålägget" för då sitter "pålägget" bättre på pizzan. Sen brukar jag ha lite ost överst också :)



VAB + VAM

Det har varit/är väl också fortfarande sjukstuga här hemma därav frånvaron här på bloggen. Elias fick ju som sagt feber förra onsdagen som höll i sig enda till söndag, en hemsk förkylning bröt ut för honom på helgen som jag och K nu också drabbats av. Elias är mycket piggare nu, K är piggare än mig och jobbar och imorgon ska Elias vara hos mormor som är ledig och jag ska jobba. Elias får vila upp sig ytterligare en dag innan förskolan, det skulle egentligen jag också behöva.

Nu är killarna iväg och handlar lite, sen ska lillen sova och jag ska parkera mig i soffan resten av kvällen.

KRAM till dig

Om 2 månader

Längtar bort... om 2 månader.... ♥

Blå himmel och strålande sol

Det är otroligt bra väder ute, jag sätter mig på framsidan i solen med en kopp kaffe medans sonen sover. ♥




11 mars

FREDAG,

E har högre feber idag och snoret rinner i princip hela tiden. Pappan och mannen i familjen har åkt till Uppsala för grabbhelg och just i stunden sover den lilla.

Planerna för kvällen var att jag skulle till Erika med resten av jobbgruppen men som det känns nu vill jag inte vara ifrån E och det känns inte rätt mot honom att mamma ska åka iväg när han behöver mig, han sover så himla oroligt nu när han är förkyld så förmodligen blir jag hemma, känns lite tråkigt men det går ingen nöd på mig. Det ska faktiskt bli rätt skönt att få lite egentid på kvällarna även om jag kommer sakna min andra hälft, men det är nyttigt att sakna. 

I natt och på morgonkvisten har det snöat, just vad vi väntat på eller hur? Våren känns ännu längre bort men som det brukar vara försvinner väl det här fort.. Den där solresan i maj längtar jag otroligt mycket efter nu.

Nog pladdrat för stunden, osammanhängade text och allt ;)

Ha en fin fredag kära du, det ska jag ha.

Kramar

Mellismuffins med banan

För er med småbarn som älskar banan!



Mellismuffins med banan

ca 12st

2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
50g smält smör
2 bananer
1 dl fil/yoghurt
1 ägg


Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret och låt svalna. Mosa 1 1/2 banan (spara den sista halvan till dekoration.) Rör ner det smälta smöret, filen och ägget. Blanda bakpulver, havregryn och vetemjöl och rör sedan ner det i banansmeten. Klicka smeten i muffins formar eller smord form. Skiva den sista bananbiten och lägg en skiva på varje muffins. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min tills de fått fin färg.



Morgonprommis

Elias stod och slet i sina ytterkläder imorse och ville ut. Feber och hängig, ut och leka, nja! Jag tänkte på vad hon på sjukvårdsrådgivningen sa när han hade över 40 graders feber senast att klä på honom och gå ut. Då svalkas de och frisk luft är alltid nyttigt i lungorna. Vi klädde på oss och jag packade ner Elias i vagnen, som till en början protesterade, han ville ju leka men vi gick en härlig prommis i solen. Det var skönt för både mamma och son.

Älskade barn
, du är och kommer alltid att vara den bästa, viktigaste och underbaraste ♥

Nu har jag precis bakat mellismuffins till prinsen, ska lägga upp receptet sen om han gillar dem.

Ha en fin dag, Kram



Hjärtat



Nu sover älsklingen,

Jag ska plocka undan lite här hemma nu, se om solen tänkte lysa då ska jag sätta mig en stund ute eller om den valt att försvinna helt nu.

Liten är fortfarande febrig, dock inte lika mycket som han brukar kunna ha utan den ligger runt 38. Snorig och hostig börjar han också bli. ♥ mitt.

Kram

Oh my god




Jag har som ni kanske vet inte sett så mycket av Melodifestivalen. Men i lördags såg vi andra chansen. The Moniker var ingen klar favorit då men nu spelas den på repeat här hemma och gör mig glad.



Pappan tog VAB

Vaknade upp imorse till en febrig prins. Var bara att väcka mannen och överlägga vem som skulle vara hemma, eftersom jag har enormt mycket och stressigt på jobbet så blev det pappasonmys hemma.

I eftermiddag låg tempen på 38.2 så det är inte jätte mycket men tillräckligt.

Nu ska jag gå och sussa, Kram

7.00

Ville önska dig en BRA onsdag. ♥

KRAM



skatten



Elias lekandes förut idag med doppresenten från Mimmi (Brio giraff), det är en favorit. Jag förundras var eviga dag hur en människa kan vara så underbar och hur fort man kan växa och utvecklas. ♥ Älskade Elias.

Han har blivit så stor vår lilla pojke. De säger på förskolan att han försöker verkligen prata nu och ger sig inte förrän de förstår vad han menar. Tror hans pedagoger tycker det är lite roligt och charmigt nu när han säger deras namn också.

Älskade barn ♥

åttonde mars

Internationella kvinnodagen och Fettisdagen,

Köpte med en semla hem efter jobbet, inte till mig utan till min andra hälft. Jag är inget stort fan av semlor och kommer nog aldrig bli.

Oj slängde precis ett öga på klockan, redan 21. Då är det snart dags att krypa ner i sängen och vila ögonen för ännu en vardag. Vardagarna för mig består väl till stor del av stress och flaxande hit och dit så tyvärr känns det lite extra jobbigt att kliva upp på mornarna. 

Nu måste jag sova. 

Puss och kram


Sportlovsmåndag

God morgon sunshines,

Känner mig faktiskt inte alls laddad för en ny vecka, gillar mer sluten på veckorna än början ;) men livet och dagarna blir lite vad man gör det till så det är väl bara att tänka positivt så är vi snart förbi de första dagarna och närmar oss slutet på veckan igen :) 

Vill önska dig en bra start på veckan, såhär på måndagmorgon.

KRAM♥



natti

God natt,

Bäst att stänga ner innan jag hinner somna i soffan. Ska pussa på min älskling först som sitter här i soffan och ser så mysig ut :)

E sover i vår säng i natt så ska sedan krypa ner bredvid honom, har saknat honom i helgen. Mammas lilla goding.






Skönt att få aktivera kroppen lite, alltfö...

img_0583 (MMS)

Skönt att få aktivera kroppen lite, alltför längesen. Och vilka skitiga speglar ;)


frukost i SOLEN :)

Frukost i det fria...

Vi dukade upp frukost på fönsterbrädan
och gick ut och satt oss på framsidan och åt... Solen värmer så skönt och våren är verkligen på intåg. Helt underbart!

Det blev ändrade planer
, Elias sover sin nap (2-3 timmar ;) ) hos mormor & morfar och vi drar och tränar istället.

Nästan hela helgen utan prinsen, nu saknar mammsen sitt lilla ♥ men så nyttigt för oss alla.

KRAM

söndag

God morgon,

Vaknade strax innan 8
och kunde sen inte somna om. Skickade iväg ett sms till mamma och frågade hur det gått och då ringde världens bästa Elias upp och var glad. De satt och skulle äta frukost, natten hade gått jätte bra och han sov till 7.

K sover fortfarande, trött stackarn som jobbade natt hela förra veckan och inte riktigt hunnit hämtat igen sömnen. 

Det är underbart väder ute så ska snart väcka mannen, få i oss lite frukost och åka för att hämta knoppen vår <3

Önskar dig en fin SÖNDAG!

KRAM♥

Barnfritt..



Elias ville inte följa med oss hem ikväll från mormor, så han blev kvar. Tur vi var förberedda och tog med oss grejer. 

Det är alltså första gången han sover borta utan mamma och pappa men det kommer gå jätte bra tror jag, jobbigare för mamman.. Försökte få honom att följa med hem men han sa bara neee och vinkade till mig ♥ underbara skatt.




Men det ska bli mysigt att få vara bara Maria & Kristoffer och rå om varandra själva tills imorgon :) Ikväll blir det mys i soffan och massa gott. 

Ha en fin kväll fina du.

Kram ♥

nu



Nu sitter jag och äter "busfrö"mackor och dricker mjölk. På tal om mjölk så har E börjat dricka det nu, tack förskolan :)
Kristoffer är på väg hem och sedan ska vi åka till mormor & morfar (till E) och få oss lite lördagsmiddag. 

Vad ska du göra ikväll?

Kram

Lördagen

Grabbarna är ute ur huset, sonen hos mormorn och mannen snart på skoter. Lite egentid här hemma är aldrig fel, men själva baktanken var väl att jag skulle tvätta och städa i lugn och ro men det ska väl hinnas med.

Just nu körs tvättmaskinen, jag ska plocka ur diskmaskinen och sedan ta tag i hemmet. Hoppas solen värmer lite mitt på dagen, då ska jag parkera mig på framsidan.

Happy lördag till dig.



7 år


Trevlig helg fina du,

Dessa vackra liljor står i vardagsrummet och doftar gott. Min fina karl kom hem med dem i onsdags, vi firade då 7 år tillsammans varav 3 år som förlovade ♥ 


Vi köpte hem mat på kvällen, K gav förslag på 7kryddor eller annan restaurang. Själv var jag så otroligt sugen på kebab från kebabcity (men bara från just det stället, där är det bäst), inte så romantiskt som Krille uttryckte sig men till mitt försvar är sällskapet det viktigaste ♥


prommis

God kväll,

Har landat i soffan efter en kvällsprommis med Jenny medans killarna la sig att sova. Nu kom K ut från sovrummet och kunde inte somna. Vi myser lite i soffan innan det är sov/jobbdags.

Jag har känt mig rätt slut på kvällarna så det har inte blivit så mycket uppdaterat.

Kram till dig


Mina bollälsklingar ;)

img_0473 (MMS)

Mina bollälsklingar ;)


På drakborgen. Svårt att fånga E i farten :)

img_0384 (MMS)

På drakborgen. Svårt att fånga E i farten :)


RSS 2.0